Men snälla facket!

Fackföreningar är bra på många sätt, men ibland går de för långt med sina krav. Ledarna kräver att en officer som dömts till fängelse för sexuellt utnyttjande av två flickor i tioårsåldern ska få behålla sitt jobb - och dessutom vill de att han får ett skadestånd på 130 000 kr, vilket är 35 000 mer än han dömdes att betala i skadestånd för sitt brott. Givetvis måste försvarsmakten, liksom polisen, ha rätt att sparka personer som begår grova brott.

Efter 100 år är det dags att slopa värnplikten. Inte en dag för tidigt. Det försvar vi har idag skulle inte kunna förhindra en invasion från något land i närområdet och då är det bättre att ha en mindre yrkesarmé som inriktar sig på fredsbevarande/fredsskapande operationer utomlands, kompletterat med hemvärnet.

Åter till facket: IF Metall och (S) kräver att regeringen går in med stöd till SAAB för att rädda företaget. Det skulle förstås bara handla om "respiratorvård", eftersom SAAB sägs ha gått med förlust i tjugo år i rad och framtiden ser allt annat än ljus ut. När en gammal bil är billigare att skrota än att reparera ska man förstås köra den till skroten och inte verkstaden... Då är det bättre att staten förenklar för små företag (inte minst inom miljöteknik) att växa istället för att pumpa in pengar i ett dödsdömt företag.

DN DN SvD SvD SvD SvD

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0