Men snälla facket!

Fackföreningar är bra på många sätt, men ibland går de för långt med sina krav. Ledarna kräver att en officer som dömts till fängelse för sexuellt utnyttjande av två flickor i tioårsåldern ska få behålla sitt jobb - och dessutom vill de att han får ett skadestånd på 130 000 kr, vilket är 35 000 mer än han dömdes att betala i skadestånd för sitt brott. Givetvis måste försvarsmakten, liksom polisen, ha rätt att sparka personer som begår grova brott.

Efter 100 år är det dags att slopa värnplikten. Inte en dag för tidigt. Det försvar vi har idag skulle inte kunna förhindra en invasion från något land i närområdet och då är det bättre att ha en mindre yrkesarmé som inriktar sig på fredsbevarande/fredsskapande operationer utomlands, kompletterat med hemvärnet.

Åter till facket: IF Metall och (S) kräver att regeringen går in med stöd till SAAB för att rädda företaget. Det skulle förstås bara handla om "respiratorvård", eftersom SAAB sägs ha gått med förlust i tjugo år i rad och framtiden ser allt annat än ljus ut. När en gammal bil är billigare att skrota än att reparera ska man förstås köra den till skroten och inte verkstaden... Då är det bättre att staten förenklar för små företag (inte minst inom miljöteknik) att växa istället för att pumpa in pengar i ett dödsdömt företag.

DN DN SvD SvD SvD SvD

Pirate Bay och legitimt hat

DN:s ledarskribent Lisa Bjurwald (hittar ingen länk) skriver idag om att en av de åtalade i Pirate Bay-rättegången är den kände rasisten och mångmiljonären Carl Lundström. Detta har dock inte uppmärksammats mycket i media. Man kan fråga sig vad Lundström har för intressen i Pirate Bay? Är det helt enkelt så att han ser en möjlighet att sprida Vit Makt-musik obehindrat?
I den här frågan måste jag faktiskt hålla med Björn Ulvaeus: "Ska det vara så förbannat besvärligt att betala för sig?"

Försvararnas argument känns inte heller särskilt imponerande:
"Kulturskapare kan lättare nå ut och fram till publiken, som också lättare kan hitta sådant de annars inte skulle hitta."
Men jösses, de kulturskapare som inte vill ta betalt kan ju lägga upp sina alster på nätet själva i så fall. De behöver knappast hjälp av Pirate Bay för det.

"Den ursprungliga tanken med internet är mångsidig kommunikation mellan användare."
Det begås många brott på nätet, så det argumentet kan man ju använda för barnpornografi eller vilken annan verksamhet som helst.

"Spridning av information underlättas, vilket bidrar till ökad demokrati."
Som sagt, låt folk lägga ut sin information frivilligt i stället... Annars får vi bara ökad anarki.

"Jaga inte fildelarna, ta i stället striden med telekomföretagen som tjänar jättepengar på den digitala trafiken."
Visst kan man jaga dem också, men de skulle bara låta alla kunder betala i så fall, även dem som inte laddar ner upphovsskyddat material.
Mer: DN, svd


Och titta här: Svenska Kyrkan har tagit ställning i en fråga! I Luleå Stift (f.ö. samma stift som tidigare ville bojkotta manifestationen för förintelsens offer) vill domprosten Peder Jonsson att en spelning i Luleås kommunägda Kulturens hus ska stoppas eftersom bandet, Marduk, bl.a. uppmanar folk att döda präster. "Det handlar om vilka budskap offentligheten ställer sig bakom, säger Peder Jonsson som en förklaring till att han engagerar sig i frågan."
Vidare står i artikeln att Marduk fått kritik för att Nazisymboler förekommer i en av deras videor, men bandet anser sig trots det vara opolitiskt...

Pierre Törnkvist, engagerad i Minus 30-festivalen, säger att gruppen funnits i 20 år och inte kopplats samman med nazisympatier.

- Det finns inga planer på avbokning utan gruppens framförande måste kunna inrymmas i friheten att uttrycka sig.
Men här skulle man väl nästan kunna tala om hatbrott, eller?


Vad innebär fri abort egentligen?

SVT rapporterar idag att "personalen på kvinnokliniken på Mälarsjukhuset i Eskilstuna är upprörda över att ha tvingats medverka vid aborter, där en kvinna två gånger i rad begärt och fått abort för att fostren i hennes mage var flickor".

Jag misstänker att många feminister får väldigt svårt att ta ställning i den här frågan. Innebär fri abort att man kan göra abort pga fostrets kön?


SvD, SvD, SvD, Dagen, Rayman


Allt är en judisk konspiration

Nu är debatten om Frälsningsarméns rätt till statsbidrag i Norge uppe igen. Anledningen är att FA anses diskriminera homosexuella och ogifta par som lever i samboförhållanden eftersom dessa inte kan få ledaruppdrag i samfundet. Enligt de norska reglerna borde väl Vänsterpartiets bidrag ha dragits in när de uteslöt Göran Eurenius ur partiet? Jag har iaf lite svårt att se skillnaden i fallen.

Och nu har iranska forskare bevisat det vi klarsynta har misstänkt i flera år: Harry Potter är bara en del av den sionistiska konspirationen!

KG Hammar valde att inte hålla tal på förintelsens minnesdag, med hänvisning till "offrens barbariska angrepp på civila Gazabor" (ja, eller något liknande). Hammar ansåg sig olämplig som talare på minnesdagen för förintelsens offer.
Mer om antisemitism: Dagen, Dagen, Dagen, svd (Per Gudmundsson)

Dessutom har vi ju SSPX, nu ryktas det i Vatikanen att SVT utsatt dem för ett fult trick: svd, Dagen, TV4

Israelmanifestationen i Malmö avbröts som bekant av motdemonstrationer. Nu protesterar Judiska centralrådet mot att det inte var motdemonstrationen som stoppades. 

RSS 2.0