Vilken härligt liberal värld...

...vi lever i!
DN:s liberala ledarskribent Hanne Kjöller skrev i söndagens tidning om Tom Alandhs dokumentär Martina och jag, som handlar om Martina Schaub som föddes med Downs syndrom. När hon föddes fick hennes mamma ett råd av läkarna: "Lämna bort henne, glöm henne. Hon är ingenting att hoppas på. En idiot".
Är inte det ganska typiskt för ett liberalt samhälle egentligen? Skaffa barn, om du ändrar dig kan du alltid göra abort och om du föder barnet men är missnöjd har du ångerrätt: du kan lämna bort det!

Uppdatering: Apropå liberalism måste jag länka till en artikel i svd, om den sk Alexandramannen, pedofilen som fick 10 års fängelse för upprepade våldtäkter mot barn. Han har nu vunnit ett mål om rätten till herrtidningar i cellen. Klart att han ska få titta på nakna flickor medan han väntar på att komma ut igen, eller hur?

Reinfeldt avslöjar sig?

Fredrik Reinfeldt kommenterade Sverigedemokraternas framgångar i opinionsmätningarna: "Vi ska vara så bra att vi visar att de inte behövs", säger han. Vad menar du, Fredrik? Ska moderaterna vara så bra på främlingsfientlighet att (sd) blir överflödigt? Tobias Billström har ju redan kommit med en del förslag som borde locka sd-väljare, men det kanske väntar en riktig charmoffensiv från (m)inför valet?

081123: Redan dagen efter kommer (m) med ett förslag om "svenskkontrakt": svd, Dagen, DN.

081124: Partisekreteraren Per Schlingman förtydligar förslaget om kontrakt, det ska handla om synen på individen, familjen och kvinnors ställning. Men vad är poängen med kontraktet? Ska man skriva under ett kontrakt om att man ska följa svensk lag? Det borde vi alla göra i så fall - inte minst moderata politiker, som tar sig friheter när det gäller skatter och TV-licenser.

RSS 2.0