Liberalpanik och lite nyttig läsningNorge anklagas för antisemitism - Den israeliske statsvetaren och författaren Manfred Gerstenfeld anklagar Norge för att vara Europas mest antisemitiska land: "Enligt nyhetsbyrån NTB säger Gerstenfeld att norrmän är ett barbariskt och ointelligent folkslag med ett sjukligt behov av att trotsa världsopinionen".
Är inte det ett rasistiskt uttalande? Huruvida Norge verkligen är Europas mest antisemitiska land vet inte jag, men bloggaren Kulturvänster blir pophöger har i alla fall skrivit ett intressant inlägg i ämnet.

Folkpartiet vill fördubbla jämställdhetsbonusen från 3000 till 6000 kr. Allt som ger barn mer tid med båda föräldrarna - utan tvångsmetoder - är välkommet.

Elsie Claesson: "Överdos välfärd ger biverkningar" 

Claesson har i bloggosfären kallats t.ex. "ärkereaktionär" av en Bengt Nilsson, sosse. För mig låter det som en ganska fin titel, ungefär som ärkebiskop av Canterbury eller liknande, men jag antar att det var den fulaste förolämpning Bengt kunde komma på. Men även Lisa Bjurwalds enligt mig mycket nyanserade krönika i DN om abort av flickfoster leder till hysteri inom vissa läger. På bloggen Genusnytt har sign. Henrik skrivit denna kommentar:
" Det är varken första eller sista gången som fröken Bjurwald kräks över ett papper och med obegåvad självkritik publicerar sörjan. Jag kommer aldrig glömma hennes artikel om Palin under presidentvalskampanjerna 2008. Där hon i stort sett lobbar för att det inte spelar någon roll hur skevt funtad Palin är, eftersom hon är kvinna så skulle det iaf vara bra om hon blev Vice President". 
 
En del gillar att använda ordet moralpanik, men finns det något ord för motsatsen? Kanske liberalpanik?

Kommentarer
Postat av: Uffe

Men han har VERKLIGEN inte sagt detta. Han säger att Norge har antisemitiska drag, men han har inte kallat dem barbariska eller ointelligenta.

2009-03-03 @ 21:59:19
URL: http://ulfpolitik.blogspot.com
Postat av: Morrison

I så fall ljuger NTB.

2009-03-04 @ 09:39:04
Postat av: Mårrisånn

Pinsamt med felcitering.

2009-05-19 @ 22:52:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0