Lördag v. 4

DN:s ledarskribent Barbro Hedvall är inte min största favorit. Hennes ledarartiklar är nästan uteslutande spydiga kommentarer utan innehåll och samma sak är det när hon sitter i någon panel i P1. Idag kommenterar hon folkhälsominister Maria Larssons utspel om att eventuellt överväga att se över om det kan vara en idé att tvångsomhänderta gravida alkoholister/drogmissbrukare. Artikeln handlar dock inte så mycket om det Maria Larsson pratade om, utan glider snabbt över på KD:s historiska syn på aborter och hon jämför partiets kvinnosyn med det gamla bondesamhällets.
Hedvall skriver: "Kristdemokraterna sätter gärna barnets/fostrets rätt före kvinnans". All heder åt KD, som sätter barnets rätt före föräldrarnas, skulle jag säga (trots att det är föräldrarna - inte barnen - som har rösträtt). I familjepolitiken ligger nog KD:s värderingar nära Rädda Barnens och BRIS.

I samma tidning, på insändarsidan, finns en intressant artikel om hur barnen kommer i kläm pga missriktade jämställdhetssträvanden. Den skrevs av tvåbarnsmamman Jenny Calén från Gustavsberg men jag har inte hittat den på DN:s hemsida (men om någon läsare har länken till denna artikel, så hör av dig). Hon skriver i alla fall om hur föräldrar är allergiska mot att flickor har rosa kläder och leksaker. En mycket läsvärd insändare, som säkerligen får Barbro Hedvall att gå i taket.

Apropå Kristdemokraterna - partiet verkar ha tjänat på den senaste tidens turbulens kring EU-listan. All publicitet är ju bra publicitet... Läs Dagen, Hasse Broström
Partiet har också kommit med ett förlag om att nyblivna föräldrar ska få gratis familjerådgivning. Detta möts givetvis av hånfulla kommentarer från bloggare och andra, eftersom det handlar om att hålla ihop familjer. Men vad är det egentligen för fel på ett sånt förslag? Jag må vara konservativ men jag kan inte se några nackdelar så länge det inte dränerar statskassan. Karin Lübeck, familjerådgivare i Mora och vice ordförande i föreningen Sveriges kommunala familjerådgivare är skeptisk till gratischeck, men hon har åtminstone vettiga argument att komma med: "Jag tror att man kan jobba på andra sätt, till exempel genom att se till att familjerådgivningen är tillräckligt utbyggd, så att det inte finns köer".
Allt som handlar om att hålla ihop familjer är väl inte fult, moralistiskt, gammaldags eller kvinnofientligt? Läst i Dagen, svd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0