Avslöjande filmklipp från Gaza

Israel får som vanligt hård kritik för hur man behandlar Hamas, men här finns ett intressant klipp som visar hur en FN-ambulans (!) hjälper beväpnade terrorister.

Upp till 90 % av den israeliska allmänheten stöder operationerna i Gaza, rapporteras det. Kanske en tankeställare för många. Hur kan nästan hela den israeliska befolkningen vara så genuint ond att den stöder detta "folkmord"? Många i den svenska vänstern skulle nog påstå att det handlar om den sionistiska propagandan, som förvrängt israelernas sinnen, andra hävdar väl att allt beror på den judiska rasens ondska eller något liknande...
Antisemitismen breder ut sig. Hot och trakasserier mot judar har redan förekommit i Sverige, "vi" brukar ju vara snabba med sådant. Senaste  fallet är Chicago.

Roland Poirier Martinsson skriver i svd idag om Kristdemokraternas framtid och tycker att partiet ska bli rent konservativt, istället för att försöka hålla fast vid sin egen ideologi. Han skriver: Men ute i landet finns det många väljare som intuitivt känner att det finns ett kluster med familjen först, låga skatter, starkt försvar, fri skola, personligt ansvar, färre aborter, nej till dödshjälp, fri företagsamhet, lag och ordning, religion är viktigt, samhällsinstitutioner bör vårdas och - varför inte? - förbud mot tv-reklam med sex och våld före 20 på kvällen.

Jag håller med, bortsett från det där med vikten av ett starkt försvar och att satsa på lag och ordning, vilket nästan alltid innebär hårdare straff, som bara är kontraproduktivt. Men annars har han rätt: kd behöver titta på systerpartier i bl.a. Tyskland och lära sig hur man blir ett stort parti, men utan att för den skull bli ett populistiskt hårdare-tag-parti.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0