Kärnkraft och reklamkampanjer

Kärnkraft är tyvärr nödvändigt och idag meddelar Göran Hägglund att även KD vill ha den kvar. Nu väntar vi bara på att även centern och sossarna ska svänga. Kärnkraften borde inte behöva finnas, men vi har inget alternativ idag.

Humanisterna i olika länder har inlett reklamkampanjer där det står "Gud finns inte, så oroa dig inte och njut av livet", vilket har lett till att kristna organisationer gör motdrag och kommer med reklamkampanjer på spanska bussar som säger att "När alla lämnar dig, står Gud vid din sida". I London är den kristna reklamen lite mer fantasilös: "Guds finns, oroa dig inte, njut av livet".
Tycker att det är ganska kul med det här "reklamkriget". Sen får folk välja: Lev ditt liv i räcerfart och njut, njut, njut eller känn tryggheten med Gud.

Dagens Elisabeth Sandlund var med i en debatt om konstutställningen "In hate we trust" av Elisabet Ohlson Wallin. Utställningen handlar om hatbrott mot homosexuella och utmålar kristna som nazister:

"I den stora vita sal som är Alingsås konsthall hänger de elva dystra bilder som ingår i "In hate we trust", en utställning som handlar om hatbrott mot homosexuella. Det var dessa, i många fall brutala, bilder av mord, våldtäkt, övergrepp och Göran Hägglund i morgon-tv som mötte de många människor som kommit för att lyssna till debatten om utställningen. Göran Hägglund? Ja, han får här en släng av sleven för att ha sagt att barn mår bäst av att växa upp med en mamma och en pappa. Det är sådana angrepp av Elisabeth Ohlsson Wallin, där kristdemokratiska partiledare, pingstpastorer och katolska prelater får finna sig i att jämställas med nazister och skinheads, som gör att hennes konst upplevs kränkande av många kristna".

Kan man kränka kristna? Det var något nytt för mig... Sedan fick Bo Göran Carlsson vara med i debatten också:
"När fler i panelen fick tillfälle att yttra sig gick författaren och forskaren Bo Göran Carlsson till angrepp på Elisabeth Sandlund.
- Tidningen Dagen är en av de stora hetsarna mot homosexuella, och kopplar ihop homosexualitet med promiskuitet och pedofili, sa han.
Elisabeth Sandlund kunde inte se att det skett under den tid hon kunde överblicka, och ville gärna se bevis på det, något som Bo Göran Carlsson inte kunde ge.
- Jag läser inte Dagen så ofta, men jag har hört att Dagen ska vara ett av de värsta exemplen, svarade han.

Varför uttalade han sig överhuvudtaget? För den som inte vet vem Bo Göran är och inte orkar googla, står följande beskrivning på bokrecension.se:
Bo Göran Carlsson, född 1943, är teologie licentiat i religionshistoria med religionsfenomenologi, filosofie licentiat i etnologi och filosofie doktor i religionsvetenskap. Han har dessutom omfattande akademiska studier i bl a litteraturhistoria, historia, bibelvetenskap, antropologi och sexologi. Sedan 1985 är Bo Göran Carlsson lektor i religionskunskap och svenska vid Alströmergymnasiet i Alingsås, där han också undervisar i historia. Bo Göran Carlsson är en av landets förnämsta kännare av könsroller och sexualitet i kulturellt perspektiv. Han var ordförande i Borås RFSL-avdelning 1974-77 och han är sedan 1997 medlem av Svensk förening för Sexologi.

Kommentarer
Postat av: Rolf

Nog är det märkligt att en så akademiskt meriterad man som Bo Göran Carlsson kan häva ur sig så fullkomligt lögnaktiga påståenden som han, enligt referatet i Dagen, gjorde. En akademiker bör vara tränad i att kunna ange källorna för vad man påstår. Men Bo Göran Carlsson bygger sina allvarliga anklagelser på hörsägen. Det verkar som om HBT-personer förlorar all besinning när deras livsstil ifrågasätts.En annan som väcker förvåning är K G Hammar, som säger sig ha svårighet att skilja mellan en människa och hennes livsstil. Egentligen häpnadsväckande uttalanden av en teolog.

2009-01-30 @ 22:15:05
Postat av: jake

Ett fel i din text!There’s probably no God. Now stop worrying and enjoy your lifeTroligen saknas.Rätta till, tror inte ateister vill bli förknippade med en så absolutistisk syn.

2009-01-31 @ 02:01:37
Postat av: morrison

Jake - Oj, förlåt. Men jag vet åtminstone en ateist som uttalar sig så absolutistiskt: Björn Ulvaeus, som jag skrev om 15 januari.

2009-01-31 @ 12:55:19
Postat av: Jake

Hur vida Björn Ulvaeus menar det han skriver i rubriken låter jag osagt. Hoppas han inte står för en så naiv syn, men man vet aldrig.Jag baserade mitt antagande på personlig erfarenhet, vilket är ett dåligt statistisk underlag. Men min känsla är att ateister inte har en så bestämd syn på guds existens.

2009-01-31 @ 14:34:28
Postat av: Åke

Re Rolf: "En annan som väcker förvåning är K G Hammar, som säger sig ha svårighet att skilja mellan en människa och hennes livsstil."Vad trött man blir på de som inbillar sig att att man speciellt via självald TRO kan uttala sig "i princip" om andras felaktiga sexuella läggning eller vad det nu är som skaver i hjärnan..Otroligt naivt. Klong! Nu är den fega smitvägen stängd. Det är högst mänskligt att att reagera och bli illa berörd av korkade respektlösa kristna uttaladen från ex.vis KD-Sacredeus om att homosexuella parförhållanden leder till sex med barn och djur.Noterar att på sistone så har även annars så självsäkra kristna mobbare i fundamentalisthörnet högljutt börjat skrika "kristfobi" så fort deras självpåtagna rätt att alltid använda homosexuella som självklar offentlig spottkopp ifrågasätts. Surt sa räven...Sen så kan man ju undra varför just högerkristna karlar alltid har ett sånt sjåande i andras sängkammare?Ett bra tips här vore ju att dom skaffade sig ett eget liv! Då blir inte andras görande och låtande det mest centrala på dagordningen- varje dag.

2009-01-31 @ 17:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0