Coop kör bort frälsis

Läser i en artikel i Dagen att Frälsningsarmén inte längre får stå vid Coop i Jönköping och samla in pengar, därför att "Vi (Coop) vill inte förknippas med Frälsningsarmén". Däremot går det bra för andra företag, som till exempel telefonförsäljare att stå utanför stormarknaden och sälja.
FA:s har tidigare stått där för att samla in pengar till mat till fattiga familjer, men nu är det slut. Jag kan se två anledningar till att de förbjuder frälsis att samla in pengar:

1. Det är pinsamt att folk på väg till en mataffär påminns om att många familjer inte har råd att köpa mat.

2. FA är ett kristet samfund och då spelar det ingen roll att de samlar pengar till välgörenhet, eftersom det är tabu att ha något med den religionen att göra. Har det verkligen gått så långt?


Uppdaterat: Jag hann inte ens publicera inlägget förrän det kom en ny artikel, där coop förklarar att de ändrar sig pga protester. Money talks...

081211: Och idag rapporteras att Frälsningsarméns ungdomsförbund i Norge blir av med sitt statsbidrag pga diskriminering: "Homosexuella och personer som bor tillsammans utan att vara gifta tillåts inte bli frälsningssoldater. Och om man inte får bli soldat, kan man inte heller få ledaruppdrag. För att få statsbidrag måste barn- och ungdomsorganisationer ge alla medlemmar samma möjligheter, resonerar de beslutande politikerna".
Notera att det inte bara gäller homosexuella, utan även personer som lever i hetrosexuella samboförhållanden. Att utesluta dessa verkar dock inte vara diskriminerande.

Jag noterar även att skolavslutningar i "religiös dräkt" faktiskt är tillåtet. Ja, varför ska man annars tillåta barnen att ha skollov på jul och påsk?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0